Jag mötte Lassie: GP’s Alexandra Uusimaki dansade med Ronaldinho!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

MediaMecca väcker kärleksfullt ”Jag mötte Lassie” till liv igen. Begreppet och fenomenet myntades av Expressen-journalisten Petter Karlsson i början av 90-talet när han hade brist på idéer till en krönika på sista sidan i Expressen Fredag, Nöjesbilagan. I  vår tappning innebär ”Jag mötte Lassie” att vanliga med(ia)människor berättar om sina möten med kändisar

Först ut är GP’s Alexandra Uusimaki som på en VIP-klubb blev uppbjuden av fotbollsspelaren Ronaldinho. För dig som ville läsa mer om fenomenet ”Jag mötte Lassie (klart du vill!) så finns hela historien längst ner.Jag bodde i Barcelona under 2005-2006 och hängde en del på stan (men inte fler än 4-7 nätter i veckan). Vi var ofta på en club som hette Otto Sutz. Jag tror att detta utspelade sig hösten 2005 i VIP-baren. Jag och mina kompisar var där liksom ett gäng fotbollsspelare från Barca. Alla hade kul och Ronaldhinho bjöd upp till dans. Han var på gott humör för jag tror att de hade vunnit en match samma kväll. Jag hade dålig koll på vem han var just där och då men efteråt när jag sett honom på tv har jag alltid lett åt minnet

Alexandra i sin prunkande trädgård

Historien om Jag mötte Lassie

Allt började med att Petter Karlsson – som 1991 var reporter på den nöjesredaktion där jag var boss – hade knapert med idéer till en krönika på sista sidan i Expressen Fredag, nöjesbilagan, berättar Expressens Lars Lindström i en krönika från 2016.

Vid ett krogbord i Stockholm satt Petter Karlsson en kväll tillsammans med bland annat en ung göteborgare och trollkarl som hette Carl-Einar Häckner och så småningom skulle bli känd långt utanför Angered.

För att få inspiration till sin krönika frågade Petter Karlsson vilka fåniga kändismeriter alla i sällskapet hade. Den bästa handlade om en släktings hund som hade parat sig med filmhunden Lassie, det vill säga en av de hundar som spelade Lassie i tv-serien och på film. Då Ainbusk Singers samtidigt hade en hit med sången ”Jag mötte Lassie” var grunden till krönikan och läsarspalten född.

Succén var monumental, ”Jag mötte Lassie”-spalten överlevde i Expressen under många år och genererade en mycket stor mängd lustiga och knasiga läsarbrev.

 

Share.

About Author

Leave A Reply